- Cuisine: Thajská
- Difficulty: Easy
- 835 zhlédnutí
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce8
-
Celkový čas10 min
Tato kari pasta se používá v thajské kuchyni k dochucování jídel jako jsou špízy, směsi a polévky. Je také hlavní složkou pro přípravu thajského zeleného kari.
Thajská zelená kari pasta je kořeněná pasta, která má zelenou barvu díky zeleným chilli papričkám. Tato pasta je také pikantní a skvěle se hodí k dochucení jídel thajské kuchyně. Tuto pastu pořídíte i v supermarketu nebo si ji můžete připravit snadno sami doma. Největší problém je získat všechny potřebné ingredience, které nejsou typické pro naši kuchyni.
Suroviny na thajskou zelenou kari pastu:
- 4 zelené chilli papričky (např. jalapeňos)
- 1 červená cibule (nebo 2 šalotky)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného kořene galangal (lze nahradit zázvorem)
- 1 stonek citronové trávy
- 1 lžička sušeného koriandru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička krevetové pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- šťáva z 1/2 limetky
- svazek čerstvého koriandru
Postup přípravy thajské zelené pasty:
- Nejprve dejte do pánve wok vše kromě šťávy z limety a rybí omáčky a vše osmažte na mírném plameni tak, aby se ingredience krásně rozvoněly.
- Nyní vše přendejte do hmoždíře, přidejte limetkovou šťávu a rybí omáčku a utřete z ingrediencí kari pastu. Tento proces můžete také udělat pomocí mixéru, kdy všechny ingredience rozmixujete do hladké zelené pasty.
- Pastu si uchovejte v lednici v uzavřené nádobě. Můžete ji použít na grilování nebo dochucení thajských jídel.
Povedla se vám thajská zelená kari pasta? Vyzkoušejte také:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review